Inspired by the fear of being average

Sustainable Clothing

Bij Tr3s zijn we op een missie om mode opnieuw te definiëren door stijl en duurzaamheid te combineren. Wij geloven dat streetwear niet ten koste mag gaan van het welzijn van onze planeet. Daarom zijn we begonnen aan een reis om een positieve impact te creëren door middel van eco-bewuste en ethisch vervaardigde kleding.

Duurzaamheid is echter een complexe en zich steeds ontwikkelende reis die elke stap voorwaarts verdient te worden gevierd. Helaas kosten duurzame producten zoals biologische kleding meer. Maar de waarheid is dat alles een prijs heeft. Fast fashion, gekenmerkt door slecht gemaakte en goedkope kleding, leidt ertoe dat ongeveer 50% van deze kledingstukken binnen een jaar wordt weggegooid nadat ze slechts één of twee keer zijn gedragen. En dit eist een enorme tol van het milieu en de volksgezondheid.

Onze belangrijkste prioriteit zijn onze ontwerpen en het maken van de best mogelijke streetwear. Maar bij elke productiebeslissing die we hebben genomen, hebben we duurzaamheid in gedachten gehouden.

We stellen hoge eisen en weigeren goedkope binnenwegen te nemen. Onze kleding wordt ethisch geproduceerd, zelfs als dat een langer productieproces betekent. Duurzaamheid is onze standaard en terwijl we kleding blijven ontwerpen, onderzoeken we innovatieve manieren om nog milieuvriendelijker te worden. Omdat we ons bewust zijn van de overmatige kledingconsumptie wereldwijd, bieden we een betere optie door organische en gerecyclede stoffen te gebruiken die ethisch zijn geproduceerd, wat ook garandeert dat onze kleding gemaakt is om lang mee te gaan. 

We zijn ons er van bewust dat er nog veel ruimte is voor verbetering. We doen echter ons uiterste best om transparant te zijn over onze duurzaamheidsreis. We hopen anderen te inspireren om duurzamere keuzes te maken, hoe klein die ook zijn. 

Terug naar blog

FAQ

Waar worden onze producten gemaakt?

Onze producten worden milieuvriendelijk gemaakt in Europa.

Onze fabriek heeft de hoogste scores behaald op het gebied van welzijn van werknemers, bescherming van hun rechten, gezondheid en veiligheid op het werk, milieubescherming, eerlijk loon en ethische bedrijfspraktijken.

Welke stoffen gebruiken we?

Voor onze hoodies en tees gebruiken we 100% biologisch katoen.

Dingen die we kunnen verbeteren

We zijn voortdurend op zoek naar duurzamere oplossingen, maar aan de andere kant weten we dat we niet perfect kunnen zijn.

Lange vluchten

we zijn ons bewust van de impact op het milieu van reizen per vliegtuig; vaak is er echter geen ander alternatief (bijv. treinen).

Scheepvaart

Ook al is de scheepvaartindustrie niet duurzaam, toch verzenden we naar klanten over de hele wereld.

Retourzendingen

Ook al krijgen we niet veel retouren, toch proberen we het aantal retouren zo klein mogelijk te houden. Dit doen we door de juiste maatinstructies te geven op onze website.

Hoe kunt u deel uitmaken van de oplossing?

Recycle of doneer je ongewenste kleding

In plaats van oude kleren weg te gooien, kun je ze doneren aan de dichtstbijzijnde hulporganisatie of kringloopwinkel, die meestal ook recyclingmogelijkheden heeft.

Bewust kopen

Kies kwaliteitsproducten waar je echt van houdt en die je voor langere tijd wilt houden.

Kies merken die investeren in duurzaamheid.

Je kleding is een investering. Door duurzame kleding te kopen, stuur je een boodschap voor meer milieuvriendelijke opties.